Απόλαυση


Στην Ελλάδα, φαγητό σημαίνει οικογένεια. Αν κλείσεις τα μάτια σου και προσπαθήσεις να θυμηθείς τις πιο δυνατές γεύσεις που δοκίμασες ποτέ, στο νου σου θα έρθει η πρώτη καλοκαιρινή ντομάτα από τον κήπο του παππού σου, η γιαγιά σου που φωνάζει να αφήσεις την χωριάτικη πίτα να κρυώσει γιατί μόλις βγήκε από το φούρνο, το γλυκό κάψιμο από την πρώτη γουλιά τσίπουρο που σου έδωσε ο μπαμπάς σου, η αγωνία της μαμάς σου κρυμμένη σε μία μόνο ερώτηση: «Το πέτυχα;». 


Στη Νάξο, υπάρχει ένα μαγικό μέρος, όπου η παιδική μνήμη αναβιώνεται και η παράδοση συναντά την αυθεντικότητα. Ο Δημήτρης και ο Ειρηναίος, έχοντας στη φαρέτρα τους όλα τα μυστικά της παραδοσιακής ναξιώτικης κουζίνας, που με γενναιοδωρία τους έδωσαν οι πέντε προηγούμενες γενιές, προσφέρουν μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία και συνεχίζουν το όραμα της οικογένειας Μάκαρη για γνήσιο σπιτικό φαγητό και ολοκληρωμένη… «Απόλαυση»!


Καλλιεργώντας βιολογικά λαχανικά στο δικό τους μποστάνι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο, διατηρώντας τη δική τους φάρμα με ζώα και επιλέγοντας με αγάπη και μεράκι τα ποιοτικότερα προϊόντα του νησιού, διασφαλίζουν την κορυφαία ποιότητα των πρώτων υλών και ετοιμάζουν για τους επισκέπτες τους διαλεκτές γευστικές εκπλήξεις που θυμίζουν κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. 


Η μαμά Βούλα μαγειρεύει κατσικάκι Νάξου στο λαδόχαρτο με θυμάρι και ρίγανη, Απειρανθίτικο ρόστο (χοιρινό με σκόρδο που σερβίρεται με ζυμαρικά ματσάτα), κόκορα κρασάτο και η γιαγιά της οικογένειας ανοίγει σχεδόν καθημερινά παραδοσιακό φύλλο για τη λαχταριστή σπανακόπιτα. Και επειδή κανένα γεύμα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο χωρίς επιδόρπιο, το χειροποίητο μωσαϊκό, το γαλακτομπούρεκο από φρέσκο γάλα και αυγά και φυσικά η μοναδική καρυδόπιτα, συνοδεύουν εξαιρετικά τη ρακή οικογενειακής παραγωγής, ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και διασφαλίζουν ότι όσες φορές κι αν επισκεφθείς το εστιατόριο αυτό, θα θέλεις πάντα να επιστρέφεις!  


Απόλαυση 
Διασταύρωση Αλυκού – Καστρακίου, Νάξος, τηλ. +30 2285075483