Γιάννης Παραδοσιακή Ταβέρνα


Το νέο εστιατόριο του Γιάννη Βαμβακόπουλου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2018 και συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση 30 χρόνων με αυθεντική ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε παραδοσιακές Ναξιακές συνταγές. Τα κρεατικά στην ταβέρνα Γιάννης απολαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ το πεντανόστιμο κοντοσούβλι έχει γίνει σήμα κατετεθέν του (φαντάσου το μαγαζί δεν λειτουργεί αν δεν υπάρχει κοντοσούβλι - το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται καθημερινά εδώ και 24 χρόνια!), με εκλεκτό χοιρινό από την ορεινή Νάξο και ιδαίτερη φροντίδα στη μαρινάδα, το σούβλισμα και το ψήσιμο. 


Εδώ μιλάμε για "καθετοποιημένη παραγωγή", αφού όλες οι πρώτες ύλες, από τα λαχανικά μέχρι το κρασί, προέρχονται από ιδιόκτητο μπαξέ. Βιολογικά όλα, προσφέρουν απολαύσεις που μόνο η ναξιώτικη γη μπορεί να χαρίσει, με ντομάτες, πατάτες, αγγούρια, πιπεριές, ρόκα, μαρούλι, και μελιτζάνες που πλημμυρίζουν τα πιάτα του με γεύση και φρεσκάδα. Εδώ θα γευτείς το πιο νόστιμο "Απειρανθίτικο Ρόστο", ένα από τα πιο iconic ντόπια φαγητά, που είναι χοιρινό κοκκινιστό, με την πεμπτουσία των υλικών της Ελλάδας, ελαιόλαδο, σκόρδο και κρασί και "Χαλκί Special" (με χοιρινό, γλυκές πιπεριές, μανιτάρια και κόκκινα φασόλια), ένα πιάτο με ιστορία 60 χρόνων, και τα 2 κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου. Από τα ορεκτικά, όπως η σπιτική τυροκαυτερή, το σαγανάκι με γραβιέρα Νάξου, οι κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και μυρωδικά, μέχρι τις χειροποίητες πίτες όπως η σπανακόπιτα και η πιπερόπιτα (μια αποκάλυψη!) ο Γιάννης έχει κάτι για όλους! 


Στα του κρασιού... 3.500 ρίζες μετουσιώνονται κάθε χρόνο σε ένα κρασί-μαγεία - αποκλειστικά για τον Γιάννη - που αποτελεί την ιδανική συνοδεία για το δείπνο σου και τα εξαιρετικά του καλούδια. Μιλώντας για κρασί, τα μαγαζιά που έχουν διάρκεια στο χρόνο (κι άρα μας συντροφεύουν μια ζωή), επανεφευρίσκονται με τους καιρούς, και τελειοποιούν τις προτάσεις και τις παροχές τους σαν το καλό κρασί που ωριμάζει και αποκτά (ακόμη περισσότερη) αξία, είναι φάροι σ'ένα βαρετό φολκλορικό εστιατορικό τοπίο. Αναμέσά τους η Ταβέρνα Γιάννης, μια επίσκεψη στην οποία δε μπορεί να απουσιάζει από το πλάνο κανενός επισκέπτη στη Νάξο.


Ταβέρνα Γιάννης
Χαλκί, Νάξος, τηλ. +30 2285032294