Άστακας: Θέα καρτ-ποστάλ πάνω στη θάλασσα & πιάτα που απογειώνουν τις αισθήσεις, στο Κλήμα


Ο Άστακας βρίσκεται στον πιο γραφικό κολπίσκο της Μήλου, με τα πολυφωτογραφημένα χρωματιστά “σύρματα”, όπως αποκαλούν οι νησιώτες τα κτίσματα που αποθηκεύουν τις βάρκες τον χειμώνα.



Ανοιχτό από το πρωί, το seafood εστιατόριο, το μενού του οποίου επιμελείται ο Νικόλας Ανδρουλιδάκης είναι μια ωδή στο παντοτινό ελληνικό καλοκαίρι. 



Ο κατάλογος έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς το ψάρι, που καταφθάνει ολόφρεσκο από ντόπιους ψαράδες και το οποίο μπορείς να επιλέξεις και να απολαύσεις στις προδιαγραφές που επιθυμείς (ψητό, αχνιστό, με κρούστα αλατιού, τηγανιτό ή κακαβιά). Εδώ θα βρεις όμως και πιάτα που απογειώνονται από την πρώτη ύλη καθώς όλα τα οπωροκηπευτικά του εστιατορίου προέρχονται από ιδιόκτητο μποστάνι, όπως επίσης την λεπτοδουλειά και το μεράκι του chef, που αποτυπώνονται στο πεντανόστιμο κριθαρότο του ψαρά, με μύδια, χταπόδι και καλαμάρι, το μαριναρισμένο λαβράκι σε μια ιδανική ισορροπία γεύσης και με τη φρεσκάδα δεδομένη, τις αναζωογονητικές γαρίδες ταρτάρ, το μουσακά θαλασσινών με την παραδοσιακή συνταγή να “πειράζεται” τόσο-όσο, με μύδια, γαρίδες και καλαμάρι (μια αποκάλυψη!)



Σε αυτό τον άπλετο χώρο, με υπέροχη θέα στο Αιγαίο και το ηλιοβασίλεμα φάτσα, θα βρεις επίσης αλησμόνητα πιάτα όπως τσιπούρα φρικασέ, καλαμάρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, αλλά και vegan επιλογές που καθηλώνουν γευστικά κι έχουν προσεγμένη παρουσίαση. 



Με τη δροσιά της θάλασσας κυριολεκτικά στα πόδια σου και με τη φροντίδα ενός team που θα φροντίσει κάθε σου ανάγκη, πραγματικά δεν μπορούμε να υπογραμμίσουμε περισσότερο τη μαγεία του Άστακα. Ο χώρος προσφέρεται για παντός είδους events. Κατά τις πρωινές ώρες σερβίρει λουκούλειο πρωινό, ενώ οι τιμές του κυμαίνονται στα λογικά πλαίσια των 25-35 ευρώ το άτομο. 

Το μενού πλαισιώνει μια wine list με 30 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών αμπελώνων. Bon appétit!


Άστακας
Κλήμα, Μήλος, τηλ. 2287022134