Φάρος στου Χίου


Τίποτα δε λάμπει πιο φωτεινά στον εστιατορικό ουρανό της Ελλάδας από μαγαζιά που έχουν διάρκεια στο χρόνο (κι άρα μας συντροφεύουν μια ζωή), επανεφευρίσκονται με τους καιρούς και τελειοποιούν τις προτάσεις και τις παροχές τους σαν το καλό κρασί που ωριμάζει και αποκτά (ακόμη περισσότερη) αξία. Ο λόγος για τον Φάρο στου Χίου, που από το 1982 προσφέρει τους θησαυρούς της ναξιώτικης γης και θάλασσας μετουσιωμένους σε ανεπιτήδευτα πιάτα που θριαμβεύουν μέσα στην απλότητά τους. 


Το παραθαλάσσιο ταβερνάκι της Αγίας Άννας, με την απαράμιλλη θέα στο απέραντο γαλάζιο έχει καθιερωθεί σαν ιδανική επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν φρέσκο ψάρι και κλασικά πιάτα της ελληνικής και νησιώτικης κουζίνας - δικαίως - αφού όλες του οι προτάσεις είναι κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου. Από τον ντόπιο κόκκορα ή το σιγοραγειρεμένο αρνάκι σε μουστάρδα και μέλι, μέχρι την περίφημη κακαβιά (ένα παραδοσιακό πιάτου «του καϊκιού», σερβιρισμένη με κολοκυθάκι και καρότο), ο Φάρος στου Χίου έχει κάτι για όλους. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαγαζί είναι το 1ο στη Νάξο που καλλιεργεί (και σερβίρει) πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα (από παραπλήσιο μποστάνι) όπως και βιοδυναμικό κρασί ελληνικού αμπελώνα - συνεπώς οτιδήποτε επιλέξεις να απολαύσεις εδώ, είναι ύψιστης ποιότητας και διατροφικής αξίας (παραμένοντας πάντα όμως well-priced). 


TIP: «Κράτα χώρο» για τα εξαιρετικά σπιτικά γλυκά του (διαφορετικά κάθε μέρα) όπως η αλησμόνητη πορτοκαλόπιτα, ραβανί, μπακλαβά, αλλά και το «πειραγμένο» tiramisu του που έχει γίνει σήμα κατετεθέν του και χαρίζει πάντα ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης.


Ο Φάρος στου Χίου
Παραλία Αγίας Άννας, Νάξος, τηλ. +30 2285041000
Social Links: Facebook