Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα


Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η Μήλος είναι φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια. Με πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες, με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια και λευκόχρυσες αμμουδιές, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Θα συναντήσετε άλλοτε παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και άλλοτε κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες. Το σίγουρο είναι ότι τα καθαρά νερά του νησιού και οι απείρου κάλους παραλίες του θα σας προσφέρουν μία εμπειρία άνευ προηγουμένου.


Αδάμαντας

Ο Αδάμαντας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, γεγονός που σε συνδυασμό με την εξόρυξη πολλών ειδών μεταλλευμάτων βοήθησε στην μεγάλη ανάπτυξη του νησιού κατά την αρχαιότητα. Το λιμάνι της Μήλου χτίστηκε το 1835 από Σφακιανούς της Κρήτης, που έφτασαν εκεί μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια κατά των Τούρκων. Αποτελεί το τουριστικό κέντρο του νησιού, χωρίς να χάνει όμως από την γραφικότητα ενός νησιώτικου παραλιακού χωριού με τους πλακόστρωτους δρόμους του. Εκεί στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν και τους κατοίκους της Κιμώλου. Πολύ συχνά δρομολόγια πλοίων συνδέουν τη Μήλο με την Κίμωλο, η οποία απέχει μόλις μισή ώρα από το νησί της Αφροδίτης . Στο λιμάνι του Αδάμαντα βρίσκονται το Μεταλλευτικό και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. 


Πλάκα

Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι χτισμένη σε πλάτωμα που βρίσκεται στα 220 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας. Η γνήσια νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα γεμάτα λουλούδια μπαλκόνια και οι κάτασπρες από τον ασβέστη αυλές, μα κυρίως η θαυμάσια θέα προς τον κόλπο της Μήλου αποτελεί συνδυασμό σπάνιας ομορφιάς για την Πλάκα. Εκεί βρίσκονται δύο μουσεία του νησιού: το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό. Εξαιρετικής επίσης ομορφιάς είναι και το κάστρο, το οποίο βρίσκεται περιμετρικά της πόλης. Εκεί, στα θεμέλια μιας πολύ παλιάς εκκλησίας που ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς, βρίσκεται χτισμένη και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Δίπλα ακριβώς στην Πλάκα θα συναντήσετε ένα άλλο μικρότερο αλλά εξίσου γραφικό χωριό, τις Πλάκες.


Τρυπητή

Αφήνοντας πίσω μας την Πλάκα, συναντούμε την Τρυπητή, ένα παραδοσιακό χωριό που μαζί με την Πλάκα μοιράζονται την θέα στον κόλπου της Μήλου. Εκείνο που θα σας μαγνητίσει την προσοχή  είναι οι γραφικοί ανεμόμυλοι, σήμα κατατεθέν της Τρυπητής. Εκεί βρίσκεται και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου. Σε κοντινή απόσταση από την Τρυπητή βρίσκονται οι κατακόμβες των πρώτων Χριστιανικών χρόνων, που ανακαλύφθηκαν το 1843 και αποτελούν σημαντικότατο εύρημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξαν τόπος λατρείας και ταφής από τον 1ο έως και τα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών κυρίως κατακομβών που χωρίζονται σε πολλούς μικρούς και μεγάλους υπόγειους διαδρόμους καταλαμβάνοντας το συνολικό μήκος των 200 μέτρων. Ο χώρος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες όλες τις ημέρες, εκτός της Δευτέρας. 


Η Τρυπητή
Κλήμα

Το Κλήμα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι λιγοστών κατοίκων του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι τα «σύρματα». Τα «σύρματα» είναι μικρά σπιτάκια μέσα στα οποία οι κάτοικοι φυλάνε τις βάρκες τους κατά την περίοδο του χειμώνα. Ο ρόλος των «συρμάτων» αλλάζει το καλοκαίρι και για πολλούς γίνεται παραθεριστική κατοικία. Σε μια σπηλιά που βρισκόταν σε έναν αγρό, πολύ κοντά στο Κλήμα, βρέθηκε το 1820 το ακέφαλο στην αρχή άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Αμέσως μετά βρέθηκε και το κεφάλι  και όλο μαζί αποτέλεσε δώρο προς τον Λουδοβίκο τον ΙΗ’. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης του αγάλματος στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία.    
          
Απολλωνία ή Πολλώνια

Το γραφικό αυτό ψαροχώρι έχει χτιστεί πάνω σε έναν πανέμορφο φυσικό κολπίσκο. Η ομορφιά του αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες που εκεί βρίσκουν πολλές ταβέρνες, καφενεία και εστιατόρια. Από το λιμανάκι του χωριού εκτελούνται δρομολόγια προς την Κίμωλο. Ζεφυρία Με μόλις 150 περίπου κατοίκους, η Ζεφυρία ,που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πλάκας, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πορταΐτισσας, ο οποίος χτίστηκε τον 17ο αιώνα και αποτελούσε την παλιά Μητρόπολη της Μήλου.


Κλέφτικο

Ορθώνονται στην άκρη της νοτιοδυτικής πλευράς του νησιού και ονομάζονται αλλιώς και «Θαλασσινά Μετέωρα». Όπως ακριβώς περιγράφει και η ονομασία, πρόκειται για τεράστιους και κυκλικούς ογκόλιθους που εξέχουν από την θάλασσα ενώ βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλία. Ανάμεσα στους βράχους υπάρχουν σπήλαια. Πάνω στους βράχους σώζονται δέστρες λαξευμένες, απομεινάρια πειρατών που καραδοκούσαν σε εκείνο το σημείο για να επιτεθούν ή για να κρυφτούν. 

Οι παραλίες της Μήλου όμως είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής των διακοπών σας στο νησί. Τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Μήλου έχουν δώσει και στις περίπου 70 παραλίες της ξεχωριστή μορφολογία. Περίεργοι σχηματισμοί, βράχια που ρίχνουν τη σκιά τους στην αμμουδιά, σπηλιές που μπορείτε να κολυμπήσετε, μοναδικοί χρωματισμοί του νερού και της πέτρας ικανοποιούν και συγκινούν και τους δύσκολους επισκέπτες της Μήλου. Σε κάποιες μπορείτε να πάτε οδικώς, σε άλλες μπορείτε να βρεθείτε μόνο δια θαλάσσης. 

Η Χιβαδολίμνη βρίσκεται 11,5 χλμ νότια της Πλάκας είναι μάλλον η ομορφότερη παραλία της Μήλου. Έχει πάρει το όνομά της από τον μεγάλο αριθμό αχιβάδων που βρίσκει κανείς στον βυθό της. Ιαματικά λουτρά (σημάδια ύπαρξης αρχαίου υφαιστείου) μπορεί κανείς να βρει στον Προβατά, την Αλυκή, το Ριβάρι και τον Καστανά. Ο Παπαφράγκας είναι εντυπωσιακός, το ίδιο ισχύει και για το Σαρακήνικο που για πολλούς είναι η καλύτερη παραλία λόγω των κατάλευκων βράχων και των καταγάλανων νερών. Κοντά στον Αδάμαντα οι αμμουδερές παραλίες Λαγκάδα και Παπικινού. 


Το Σαρακήνικο

Γεύσεις που δεν θα πρέπει να χάσετε είναι το παραδοσιακό κουφέτο που μπορεί να προσφέρεται και αυτό στους γάμους αλλά παρασκευάζεται με την προσθήκη μελιού, ζάχαρης κι αμυγδάλων στην λεπτοκομμένη ψίχα λευκού γλυκού κολοκυθιού. Πιο δυσεύρετα είναι τα γλυκά σπανακοπιτάκια και οι «φλούνες» που περιέχουν σταφίδες και σιροπιάζονται. Από το «στρατόπεδο» των αλμυρών γεύσεων κυριότερος εκπρόσωπος είναι τα πιταράκια που είναι τηγανητά τυροπιτάκια με γέμιση από μηλέικο ξεροτύρι, δυόσμο και κρεμμύδι. Αν μπορέσετε να δοκιμάσετε τα «λαζάνια με σκορδιαλιά» που είναι ακριβώς αυτό που λεει ο τίτλος του, θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό. Όπως τυχεροί θα είστε αν επιλέξετε τη Μήλο για προορισμό στις διακοπές σας! Οι προτάσεις μας:



Milos Breeze Hotel
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 2287041085

Το Milos Breeze Boutique Hotel έχει όλα τα συστατικά της τέλειας διαμονής στο γραφικό νησί της Μήλου: χτισμένο σ’ έναν όμορφο λόφο και με όλα τα στοιχεία της μαγευτικής ελληνικής φύσης να το αγκαλιάζουν, το 4στερο ξενοδοχείο στα Πολλώνια συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μία αίσθηση αυθεντικής πολυτέλειας. Με  μια εκπληκτική πανoραμική θέα στη θάλασσα και σε κοντινά νησιά, στην Κίμωλο, την Σίφνο, την Σέριφο, τον Άγιο Γεώργιο και την Πολύαιγο, προσφέρει πισίνα υπερχείλισης με άλατα μαγνησίου, και όλες αυτές τις υπηρεσίες που χρειάζεσαι για να αποσυμπιεστείς και να αισθανθείς ότι είσαι πραγματικά σε διακοπές. Τα δωμάτιά είναι υπέροχα διακοσμημένα και παρέχουν όλα όσα αναζητάς για μία άνετη και ευχάριστη διαμονή, περιλαμβάνοντας μπαλκόνια, βεράντες και ιδιωτικούς κήπους με πλούσια φύτευση και μοναδική θέα στη θάλασσα και τον όρμο των Πολλωνίων, καθώς και σε σημεία ξεχωριστού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους. Περισσότερα εδώ



O Petrinos
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287031037


Ο γνωστός κριτικός George Bernard Shaw είχε κάποτε πει «Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη, από την αγάπη για το φαγητό», κι η περίοδος των διακοπών είναι ιδανική για να ξαναγαπήσεις το (καλό) φαγητό, με «συντεταγμένη» το εστιατόριο «O Petrinos». Στα «ηνία» της κουζίνας φέτος είναι ο Μάρκος Κουτσοκώστας. Στον πολλά υποσχόμενο αυτό χώρο. Ιδιοκτήτης και chef με δεδομένες τις συνθήκες του covid και το impact του στην κίνηση του νησιού, σκέφτηκαν μια κουζίνα που «τρέχει» σε δύο χρόνους. Συγκεκριμένα στην θάλασσα θα σερβίρει προσεγμένο μενού βασισμένο στα θαλασσινά και στο φρέσκο ψάρι, ενώ παράλληλα πάνω στον κήπο θα τρέχουν εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο, ούζο και καλή παρέα. Εδώ θα βρεις λοιπόν έναν κατάλογο με φρέσκα ψάρια ημέρας από ντόπιους καϊκάδες, τα οποία μετουσιώνονται σε σαγηνευτική και πεντανόστιμη Calamarata με αχινό, γαρίδες και αλμυρίκια, φιλέτο σφυρίδας με κριθαράκι σε ζωμό από μάραθο και ντόπια κολοκυθάκια, μαγευτική στριφτή τυρόπιτα με πράσο, μανούρα και παραδοσιακό γλύκο κουφέτο, σε ένα «παιχνίδισμα» γεύσεων και υφών, αλλά και πεντανόστιμο αστακό ποσέ με μαύρο φυσικό ριζότο, τοματίνια, βασιλικό και σάλτσα αστακού. Περισσότερα εδώ

Sirocco
Παλιοχώρι, Μήλος, τηλ. 2287031201


Το «άγγιγμα» της φύσης στο Sirocco, το πιο ξακουστό εστιατόριο της Μήλου στις παρυφές της παραλίας του Παλαιοχωρίου αποκτά… άλλες διαστάσεις: από το ιδιόκτητο μποστάνι της οικογένειας Τσερώνη από το οποίο συγκεντρώνονται τα (βιολογικά) λαχανικά, τη μηλέϊκη θάλασσα που χαρίζει τους θησαυρούς της αλλά και την ίδια τη γη που «ψήνει» τις πεντανόστιμες προτάσεις του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το υπέδαφος μπροστά από το εστιατόριο είναι ηφαιστειογενές, και από τον Μάϊο αρχίζουν να αναπτύσσονται σε κάποια σημεία θερμοκρασίες γύρω στους 100 °C, ότι πρέπει δηλαδή για να σιγοψήσεις κάτι στο ζουμί του και τα αρώματά του! Η οικογένεια το αντελήφθη το 1999, κι έκτοτε τιθασσεύουν την φύση θάβοντας ψάρια, κρεατικά και λαχανικά στην άμμο (προστατευμένα με γάστρα ή αλουμινόχαρτο), από την οποία βγαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα που θα γευτείς στη Μήλο! Κι όλα αυτά σ’ένα ειδυλλιακό τοπίο με φόντο την καταγάλανη θάλασσα, την αμμώδη παραλία και τον καταγάλανο ουρανό, που σου δημιουργούν αναμνήσεις που θα θυμάσαι κυριολεκτικά για πάντα! Το τέλειο ελληνικό καλοκαίρι! Αρνάκι στη γάστρα - ψημένο για 8 ώρες με αυτή τη μαγική συνταγή που αγαπά η Ελλάδα των 3 υλικών, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ντομάτα - ένα πραγματικό λουκούμι που θριαμβεύει στην απλότητά του, χοιρινό κότσι - τρυφερό και πεντανόστιμο, ψάρια όλων των μεγεθών και για όλα τα βαλάντια που αλιεύονται καθημερινά από ντόπιους καϊκάδες, συνθέτουν ένα μωσαϊκό γεύσεων σκέτη απόλαυση. Περισσότερα εδώ


Αρμενάκι
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 2287041061 

Η μαγεία που κρύβουν τα εστιατόρια αυτά που απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα της θάλασσας με τις βαρκούλες και τα ψαροκάϊκα και την ειδυλλιακή δύση κάθε σούρουπο είναι αδιαπραγμάτευτη. Όταν αυτά δε είναι προϊόντα οικογενειών που έχουν πάθος και μεράκι για τη δουλειά τους, έχουν ιστορία χρόνων και γνώμονα το να χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης στους πελάτες τους, τότε μιλάμε για συντεταγμένες που δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη λίστα κανενός επισκέπτη. Το "Αρμενάκι", σαφώς ανήκει στην παραπάνω περιγραφή, αφού ανοίγοντας τις πόρτες του το 2004 - την πιο αγαπημένη χρονιά του σύγχρονου ελληνισμού - ενώ στην Αθήνα σερβίρονταν νίκες και πρωτιές για τους αθλητές όλου του κόσμου, στην καρδιά του γραφικού λιμανιού των Πολλωνίων, γηγενείς και ξένοι επισκέπτες απολάμβαναν πιάτα που αποτιούσαν φόρο τιμής στην ελληνική κουζίνα. Αυτή την "πρωτιά" στις καρδιές μας, συνεχίζει να κρατάει και μέχρι σήμερα, έχοντας επανεφεύρει το μενού του κι έχοντας ακονίσει τη δημιουργικότητά του, παραμένοντας όμως πιστό στην βασική του αρχή: να σερβίρει αδιαπραγμάτευτα φρέσκο ψάρι και να βελτιώνεται μέσα στον χρόνο σαν το καλό κρασί (το οποίο εδώ αποτελεί και τον ακρογονιαίο λίθο, με μια προσεκτικά επιλεγμένη wine list και τον ιδιοκτήτη να είναι πιστοποιημένος sommelier). Περισσότερα εδώ


Άστακας
Κλήμα, Μήλος, τηλ. 2287022134

Ο Άστακας βρίσκεται στον πιο γραφικό κολπίσκο της Μήλου, με τα πολυφωτογραφημένα χρωματιστά “μαγαζιά” (έτσι λέγανε οι νησιώτες τα κτίσματα που αποθήκευαν τις βάρκες τον χειμώνα) και στο σημείο που ήταν στην αρχαιότητα το λιμάνι του νησιού. Ειδυλλιακό, απάνεμο τοπίο, με τα λευκά του τραπέζια και τις ψάθινες καρεκλίτσες τοποθετημένα ακριβώς πάνω στο κύμα, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης, με κρασάκι, ουζάκι και καλή παρέα. Ανοιχτός από το πρωί, ο Άστακας του Νίκου Ανδρουλιδάκη είναι μια ωδή στο παντοτινό ελληνικό καλοκαίρι. Το μενού του έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς το ψάρι, που καταφθάνει ολόφρεσκο από ντόπιους καϊκάδες και μπορείς να επιλέξεις από ψαριέρα για να το απολαύσεις στις προδιαγραφές που επιθυμείς. Εδώ θα βρεις όμως και πιάτα που απογειώνονται από την πρώτη ύλη (στο εστιατόριο όλα τα οπωροκηπευτικά είναι από ιδιόκτητο μποστάνι) και την λεπτοδουλειά και το μεράκι του chef: πεντανόστιμο κριθαρότο του ψαρά, με μύδια, χταπόδι και καλαμάρι, μαριναρισμένο λαβράκι σε μια ιδανική ισορροπία γεύσης και με τη φρεσκάδα δεδομένη, αναζωογονητικές γαρίδες ταρτάρ, μουσακά θαλασσινών με την παραδοσιακή συνταγή να “πειράζεται” τόσο-όσο, με μύδια, γαρίδες και καλαμάρι (μια αποκάλυψη!) Περισσότερα εδώ


Μικρός Απόπλους
Νεοχώρι, Αδάμαντας, τηλ. 2287024207

Αν κάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι - πέραν της ατέρμονης κυκλαδίτικης ομορφιάς - είναι το φρέσκο ψάρι. Όταν δε αυτό βιώνει ιδανικές εκδοχές μέσα από σωστό ψήσιμο, εμπνευσμένες συνταγές και εκρηκτικές συνοδείες, μιλάμε για μια μόνιμη σύμβαση με την παραδοσιακή μας - και κορυφαία - γαστρονομική, νησιώτικη κουλτούρα. Ο Μικρός Απόπλους σαφώς πληροί τα παραπάνω γευστικά standards, αφού σερβίρει αδιαπραγμάτευτα φρέσκο ψάρι από την ντόπια αλιεία, αλλά και επανεφευρίσκει την σύγχρονη κουζίνα σερβίροντας πιάτα που θα σε ενθουσιάσουν τόσο στην όψη όσο και την γεύση. Με σκηνικό την καταγάλανη θάλασσα του Νεοχωρίου, στον Αδάμαντα, και με τους ιδιοκτήτες (και πρωτοξάδερφα) Στάθη και Λεωνίδα να “φοράνε” το πιο φιλόξενο χαμόγελό τους, στον Μικρό Απόπλου θα ζήσεις αληθινές καλοκαιρινές στιγμές, που συγκεράζουν την ειδυλλιακή θέα με θαυμάσια θαλασσινά. Καρπάτσιο ή  σεβίτσε με φρέσκο λαυράκι, ταρτάρ με απολαυστικό τόνο, με όλη την υπόσταση της Μηλέϊκης θάλασσας, τρυφερά, λεπτοδουλεμένα, θα σε δροσίσουν και θα σε αναζωογονήσουν, καπνιστή πέστροφα, ζουμερή, φιλεταρισμένη - μια αποκάλυψη - θα σε μυήσει στα μυστικά του καϊκιού, γούνα Πάρου, μία παραδοσιακή παριανή συνταγή για λιαστό ψάρι που γίνεται ένας υπέροχος μεζές! Περισσότερα εδώ


Μεθυσμένη Πολιτεία
Τρυπητή, Μήλος, τηλ. 2287023100

Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν στη Μεθυσμένη Πολιτεία. Σ’ένα παλιό λιοτρίβι που μετουσιώθηκε σ’έναν πανέμορφο, καταπράσινο κήπο, πλημμυρισμένο με επιβλητικά ελαιόδεντρα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, η παράδοση συναντά το τώρα, με πιάτα που τιμούν την παράδοση και θριαμβεύουν. Η μαγευτική θέα του στον κόλπο της Μήλου από την άλλη, είναι το αρχετυπικό ελληνικό καλοκαίρι (και θα σου μείνει αξέχαστη!) Αυτό που ξεχωρίζει τη Μεθυσμένη Πολιτεία από τα άλλα εστιατόρια είναι ο ιδιαίτερος τρόπος μαγειρέματος στον ξυλόφουρνο. Αντίστοιχος παραδοσιακός ξυλόφουρνος δεν υπάρχει σε άλλο εστιατόριο στη Μήλο. Δίνει μια άλλη γεύση, έναν άλλο τόνο στο φαγητό και όσοι δοκιμάζουν λένε ότι τους μένει αξέχαστη. Τα βότανα, η αυξημένη θερμοκρασία και το σφράγισμα του φούρνου με ζυμάρι, προσδίδουν αρώματα στη διαδικασία του ψησίματος, που πραγματικά απογειώνουν τη νησιώτικη γαστρονομία. Στην υποδοχή - ο πάντα προσηνής και ευχάριστος ιδιοκτήτης - Γιώργος Ευριπίδης, δίνει παλμό στο εστιατόριό του και σε φροντίζει σαν παλιό φίλο. Η Μεθυσμένη Πολιτεία δεν κρύβεται πίσω από μέτρια πιάτα και ευφάνταστες επικοινωνιακές «τρίπλες» - για πολλούς αποτελεί ίσως το καλύτερο εστιατόριο στη Μήλο - δικαίως -  αφού κάθε πιάτο αποτελεί από μόνο του μια “σπεσιαλιτέ”: μοσχαράκι στιφάδο από την Κίμωλο με καραμελωμένα κρεμμύδια, τρυφερό, με απολαυστικό γευστικό αποτύπωμα, κοκκινιστός κόκορας κρασάτος με χειροποίητα λαζάνια - μια αποκάλυψη, χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο από παλιά οικογενειακή συνταγή, όλα εδώ είναι το-ένα-καλύτερο-από-το-άλλο. Περισσότερα εδώ 


Ενάλιον
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 2287041415 
Παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη, εάν αποδομήσεις την ελληνική κουζίνα, θα δεις να σου απομένουν ένα αμπέλι, μεράκι και λάδι. Η γαστρονομία μας θριαμβεύει για την απλότητά της, την εντοπιότητα, την αγάπη που εμφυσά ο μάγειρας κι η μαγείρισσα στο πιάτο. Υπάρχει άλλη κουζίνα παγκοσμίως που να κρύβει τόσο συναίσθημα; Στο Ενάλιον, στα Πολλώνια, αυτό το γνωρίζουν καλά. Και το τιμούν. Η ιστορία του βγαλμένη από το αρχετυπικό ελληνικό καλοκαίρι: Σε μια αυλή στο κέντρο του χωριού, χρόνια πριν, η γιαγιά φιλοξενούσε κάθε σούρουπο οικογένεια και φίλους. Μια μεγάλη παρέα. Συντροφιά με το αποκάμωμα της ζέστης του μεσημεριού, τα "νέα" της ημέρας, τις ιστορίες της νιότης, τα βράδια περνάγανε απλά, νοσταλγικά και όμορφα. Κι ερχόμαστε στο σήμερα, όπου τα εγγόνια και τα δισέγγονα αναβιώνουν τη φιλόξενη αύρα της γιαγιάς - συγκεράζοντας το χθες με το τώρα - με γεύσεις, αρώματα και φροντίδα που θα σου μείνουν αλησμόνητες. Με αφετηρία τα ολόφρεσκα προϊόντα που προσφέρουν 7 στρέμματα ιδιόκτητου κτήματος, την ημερήσια αλιεία από ντόπιους καϊκάδες και τα κορυφαίας ποιότητας ελληνικά κρέατα, στο Ενάλιον θα φας πιάτα που θα σε εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους και θα σου χαρίσουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης. Περισσότερα εδώ


Γλαρονήσια
Τρυπητή, Μήλος, τηλ. 2287023480

Τα Γλαρονήσια μετράνε αισίως 23 χρόνια στην εστιατορική σκηνή της Μήλου και κάθε χρονιά τα βρίσκει με ελληνικό και ξένο κοινό να σμίγει στα τραπέζια τους για να γευτεί γνήσια μηλέϊκη κουζίνα και μοναδικά ντόπια κρέατα, σε αδιαπραγμάτευτα “γενναίες” μερίδες. Τοποθετημένα σ’ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη - στο μαγευτικό χωριό της Τρυπητής - στα Γλαρονήσια ο κόλπος της Mήλου απλώνεται μπροστά σου προσφέροντας μια θέα εκπληκτική. Το εστιατόριο του Μιχάλη και του Πέτρου Βαμβακάρη είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι και μια ελεγεία στο καλό φαγητό. Με αφετηρία τα ολόφρεσκα λαχανικά από τη Μήλο, τα ψάρια από ντόπιους καϊκάδες και τα ζουμερά κρέατα από τη νησιώτικη γη, η κουζίνα του έχει κάτι για όλους: πεντανόστιμο κοκκινιστό στη γάστρα με χυλοπίτες, αρνάκι και κατσικάκι, σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα, ψάρια ημέρας, η ωραιότερη αστακομακαρονάδα του νησιού της Αφροδίτης - εξαίρουν τις αισθήσεις με νοστιμιά, σαγηνευτικά αρώματα και ωραίες παρουσιάσεις. Το εστιατόριο μοιράζει τη δράση του ανάμεσα στη νησιώτικη αυλή του και στο υπέροχο roof-garden, με ένα πάντα χαμογελαστό team ανθρώπων που είναι εκεί για να προσέξουν κάθε σου ανάγκη. Περισσότερα εδώ


Ρακόμελο
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 6937130886

Με τα τραπέζια του απλωμένα σ’ένα μώλο κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα, το Ρακόμελο προσφέρει την πιο αξέχαστη εμπειρία ηλιοβασιλέματος στο νησί της Αφροδίτης. Το εστιατόριο του Γιάννη Πηρουνάκη, που επιμελείται και τα πιάτα με τα οποία φιλεύει τους επισκέπτες του, έχει σαν κεντρικό άξονα τη φρέσκια αλιεία (που γίνεται καθημερινά από ντόπιους καϊκάδες) και ως αποτέλεσμα τα πιο νόστιμα πιάτα θαλασσινών που μπορείς να βρεις στο νησί της Αφροδίτης. Είναι λίγο πιο απόμερο, αλλά είναι ένα μυστικό, που δεν είναι και τόσο μυστικό για όσους έχουν ανακαλύψει. Το ελληνικής και μεσογειακής φιλοσοφίας μενού του, πλαισιώνουν ψητά της ώρας, λαχταριστά ζυμαρικά και τοπικά πιάτα, κυριολεκτικά το-ένα-καλύτερο-από-το-άλλο. Ξεχωρίζουν το φιλεταρισμένο λαβράκι, που μαρινάρεται και ψήνεται στη σχάρα αλλά και το δροσιστικό καρπάτσιο από ντόπιο ροφό (μια αποκάλυψη!), όπως και το κοτοπουλάκι με φρέσκο φασκόμηλο από τα βουνά της Μήλου. Αν είναι ξακουστό όμως για κάτι το Ρακόμελο είναι για το λουκούλειο πρωινό του. Καθημερινά από τις 8 μέχρι τις 11.00, στήνεται εδώ ένας μπουφές που περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς - από ομελέτες μέχρι pancakes, κολοκυθόπιτα, την παραδοσιακή λαδένια, αλλαντικά και τυριά, γιαούρτι, φρέσκο φυσικό χυμό, καφέ, κ.α., απείρως value-for-money και ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα σου πριν κατηφορίσεις στην παραλία. Περισσότερα εδώ


Mouratos Art of Bakery
Ε.Ο. Τριοβασάλου - Απολλωνίων, Κατήφορα, Μήλος, τηλ. 2287022800
Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που σαγηνεύουν τις αισθήσεις, αλλά και στην πιο «ελληνική» και απολαυστική του μορφή, το χωριάτικο. Γνωστό και ως «η ουσία της ζωής», το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Θεωρείται η πλέον πλήρης και οικονομική τροφή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δυτικής διατροφής. Σ’ένα πετρόκτιστο κτίσμα 300 τ.μ. στην τοποθεσία Κατηφόρα, μια περιοχή μεταξύ του Αδάμαντα και της ενδοχώρας, το Mouratos art of Bakery προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία παράδοσης με άρωμα και γεύσεις άλλης εποχής. Με μια ιστορία που μετρά 84 χρόνια, εδώ θα ανακαλύψεις τα πιο απολαυστικά εδέσματα - πεντανόστιμα και ελκυστικά για τη ξεχωριστή τους γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Εδώ, ξεφουρνίζεται καθημερινά, η «λαδένια», μια υπέροχη ζυμωτή πίτα με κατακόκκινες φρέσκιες ντοματούλες και τραγανά, καραμελωμένα κρεμμύδια, η οποία έχει τις ρίζες της στο γενέθλιο νησί της οικογένειας Μουράτου, την Κίμωλο, ενώ προσφέρονται και τα εμβληματικά τοπικά «πιταράκια», δηλαδή τυροπιτάκια με γέμιση από πιπεράτο, τριμμένο ξεροτύρι, δυόσμο και κρεμμύδι (και τα 2 μοναδικά!) Περισσότερα εδώ

Jordans Meating
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 6972869333

Ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας περιλαμβάνει γευστικές επιλογές που καθηλώνουν γευστικά - από τις παραδοσιακές συνταγές που περνάνε σαν σκυτάλη από γενιά σε γενιά όσο και στο μέτωπο του κρέατος, το οποίο σωστά ψημένο βιώνει στη χώρα μας μια ιδανική εκδοχή. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε ο Ιορδάνης Μελίδης, ιδιοκτήτης του Jordan’s Meat…ing, ο οποίος πάντρεψε στο μενού του την μεσογειακή κουζίνα με τη σύγχρονη κρεατοφαγία, με απόλυτη επιτυχία. Έτσι, σ’ένα σκηνικό που υπογράφει σύμβαση με το αρχετυπικό ελληνικό καλοκαίρι, θα απολαύσεις μουσακά ψημένο στο πήλινο, τα εμβληματικά πιταράκια της Μήλου, αρνάκι λεμονάτο,  παστίτσιο που εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή, αλλά και πελώριες T-bone, τρυφερά rib-eye από black angus και… παϊδάκια, όλα ψημένα στις προδιαγραφές που τα θες, στο grill, την ώρα της παραγγελίας σου. Το νικητήριο ράστερ της γεύσης, πλαισιώνεται από αναζωογονητικές σαλάτες, πληθωρικά μεζεδάκια, ακόμα και σουβλάκι για τους πιο παραδοσιακούς, κυριολεκτικά το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Περισσότερα εδώ


Οινοποιείο Κωσταντάκη
Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 6982594859

Ο Robert Louis Stevenson είχε πει «το κρασί είναι ποίηση σ’ένα μπουκάλι», κι αν ισχύει για κάποιον αυτό περισσότερο είναι για τον «Κωσταντάκη», ένα από τα 6 πιο επισκέψιμα οινοποιεία στις Κυκλάδες, και το μοναδικό που απολαμβάνει τα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού με την οινοποίηση να γίνεται έως τώρα με τον παραδοσιακό τρόπο, με αυτόχθονες ζύμες σε υπόσκαφες σπηλιές. Ο αιγαιπελαγίτικος αμπελώνας του παράγει από το 2012 περί τις 15.000 φιάλες ετησίως, και οινοποιεί 5 κρασιά: το Spilia Assyrtiko - ισορροπημένο, με παιχνιδιάρικη επίγευση, το Spilia White - φρουτώδες, με νότες βερίκοκου, ανανά και σταφυλιού, το Spilia Rose, χαρμάνι Μανδηλαριάς με Ροδίτη και Μοσχάτο, το Spilia Red, με αρώματα μαρμελάδας φράουλας και γεύση μέλι και βύσσινο, και το ημίγλυκο Rose, ένα ελαφρώς γλυκό κρασί, ιδανικό σαν απεριτίβο - ιδιοσυγκρασιακά κρασιά με το αποτύπωμα της θάλασσας και του ιδιαίτερου μηλέϊκου ηφαιστειογενούς τερουάρ. Το οινοποιείο παράγει επίσης σε πιο περιορισμένο capacity ρετσίνα, ενώ κατόπιν συνεννόησης μπορείς να το επισκεφθείς για να μυηθείς στα μυστικά του κρασιού, με γευσιγνωσίες, συνοδεία ντόπιων τυριών. Περισσότερα εδώ


Γαλήνη Hotel & Restaurant
Αγία Ειρήνη, Μήλος, τηλ. 2287041492 & 6937572205

Μακριά απο τους πολυσύχναστους οικισμούς του Αδάμαντα, της Απολλώνιας και της Πλάκας, η Αγία Ειρήνη αποδεικνύει ότι σε ένα τόσο αναπτυγμένο τουριστικά νησί των Κυκλάδων όπως η Μήλος, υπάρχουν ακόμα ανέγγιχτες γωνιές, ιδανικές για ξεκούραση και χαλάρωση. Εκεί, θα βρεις το Γαλήνη Hotel & Restaurant, τοποθετημένο ακριβώς πάνω από τις παραλίες της Αγίας Ειρήνης και της Αλογόμαντρας, που απέχουν από αυτό μόλις 200 m. Στο συγκρότημα, που λειτουργεί αδιάλλειπτα από το 1994, υπάρχουν 13 δωμάτια, εξοπλισμένα με όλα αυτά που χρειάζεσαι για να περάσεις άνετες, ξεκούραστες διακοπές. Όλα είναι κλιματιζόμενα, με δωρεάν Wi-Fi και ευρύχωρο μπαλκόνι με μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η ατμόσφαιρα στην Γαλήνη είναι ομώνυμη με το όνομά της: οικογενειακή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, από ανθρώπους που θα φροντίσουν κάθε πτυχή της διαμονής σου να είναι μοναδική. Το 2008, στον χώρο προστέθηκε το εστιατόριο, που όχι μόνο εξυπηρετεί τους φιλοξενούμενους με πρωινό και φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά είναι ανοιχτό και στο κοινό για να προσφέρει πιάτα που ξεχωρίζουν για την εντοπιότητα και την εξαιρετική γεύση και παρουσίαση. Αρνάκι στη γάστρα λεμονάτο, τρυφερό και πεντανόστιμο, μ’όλη την υπόσταση του μηλέϊκου βουνού, κοτόπουλο σπέσιαλ, μαγειρεμένο σε πήλινο με φρέσκα κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια, μπέϊκον και μουστάρδα, χειροποίητα ντολμαδάκια που εδώ βιώνουν μια ιδανική εκδοχή αλλά και αναζωογονητικές σαλάτες όπως η πράσινη με ξινομυζήθρα, παστέλι και λιαστή ντομάτα θα ενθουσιάσουν κάθε συντράπεζο και θα επισφραγίσουν το δείπνο με χαμόγελα ικανοποίησης. Περισσότερα εδώ


Aktaion Pizza Bar
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287022550

Τα νησιά είναι οι περατζάδες τους. Κι οι θάλασσες τους. Το Aktaion Pizza Bar συνδυάζει και τα 2, αφού είναι στρατηγικά τοποθετημένο στο λιμάνι της Μήλου κι είναι η ιδανική «συντεταγμένη» στην άφιξή σου, στον απόπλου σου και σε οποιαδήποτε ενδιάμεση στάση για πεντανόστιμο φαγητό. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί, θα σε υποδεχτεί με καλοψημένο καφέ ή πρωινό, ενώ οι βάφλες, οι κρέπες, οι λουκουμάδες και τα παγωτά του θα σου κρατήσουν την πιο γλυκιά συντροφιά καθώς θα τσεκάρεις την κίνηση στο busy λιμάνι. Αν είσαι σε mood για κάτι πιο… «ιταλικό», οι πίτσες και τα ζυμαρικά του εδώ βιώνουν μια ιδανική εκδοχή, και μπορείς να τα συνοδεύσεις με μια αναζωογονητική σαλάτα. Το Aktaion σερβίρει επίσης δροσιστικά cocktails και μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από κρασιά ελληνικού αμπελώνα, ιδανικά για στιγμές αποσυμπίεσης και καλοκαιρινής ανάπαυλας. Θα το βρεις δίπλα στο «αδερφάκι» του, τον «Γύρο της Μήλου». Περισσότερα εδώ


Ο Γύρος της Μήλου
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287022210

Το σουβλάκι είναι ένα από τα λίγα φαγητά που δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς ποτέ, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται καμία απολύτως δικαιολογία για να το τιμήσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ (αν δεν έχεις φάει σουβλάκι για πρωινό μάλλον δεν έχεις υπάρξει φοιτητής). Το σουβλάκι στη Μήλο λοιπόν έχει όνομα «ο Γύρος της Μήλου», και το αγαπημένο μας street food εδώ είναι απολαυστικό, πεντανόστιμο και ιδανικό. Ένα ψητοπωλείο που τιμά τον πελάτη του με εξαιρετικής ποιότητας κρέατα, ένα πανέμορφο περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση. Στο «Γύρο της Μήλου» θα βρείς μια πλούσια γκάμα τυλιχτών, από γύρους και καλαμάκια μέχρι κεμπάπ και γεμιστά, υπέροχες σαλάτες και γευστικές πανσέτες. Στα «must» και οι χορταστικές σκεπαστές του, ιδανικές και για τη «μέση». Τα καλοψημένα, ζουμερά κρεατικά πλαισιώνουν δροσιστικές σαλάτες αλλά και πεντανόστιμοι μεζέδες για το απόλυτο καλοκαιρινό τσιμπούσι. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι συνέχεια γεμάτο, αφού σε αυτό σμίγει ελληνικό και ξένο κοινό - όλοι λάτρεις του καλού κρέατος! Περισσότερα εδώ

Τυροκομείο Χαραλαμπάκης
Πάχαινα, Μήλος, τηλ. 2287041397


Το παραδοσιακό τυροκομείο στη Μήλο ‘’Χαραλαμπάκης’’ βρίσκεται στην Πάχαινα της Μήλου και λειτουργεί αδιάκοπα από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 2014 επεκτάθηκε, εκσυγχρονίστηκε και πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας ISO22000 και HACCP, ώστε να μπορεί να διοχετεύει τα προϊόντα του όχι μόνο στη Μήλο, αλλά και σε όλη την Ελληνική αγορά Η οικογένεια Χαραλαμπάκη διαθέτει δικά της κατσίκια, διαλεγμένα με προσοχή και καλοαναθρεμμένα. Ελευθέρας βοσκής, θρέφονται με χορτάρι αλατισμένο από τη θάλασσα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες του τυροκομείου. Το γάλα τους συλλέγεται κάθε πρωί και δίνει τυροκομικά προϊόντα εξαίρετης ποιότητας και ξεχωριστής νοστιμιάς. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελούν οι φυσικές σπηλιές του τυροκομείου, στις οποίες ωριμάζουν τα τυριά και παίρνουν την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά τους. Από 100% Ελληνικό ντόπιο γίδινο γάλα και με πλήρη καθετοποίηση παραγωγής, το τυροκομείο ‘’Χαραλαμπάκης’’ στη Μήλο, συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις παραδοσιακές συνταγές τυροκομίας και εφοδιάζει την αγορά με όλα τα παραδοσιακά τυριά της Μήλου, όπως μανούρα, σκωτύρι, ξινομυζήθρα, κατσικίσιο, ημίχλωρο, ημίχλωρο λαδιού και φυσικά, το εκλεκτό Μηλέικο τυρί. Φροντίστε να απολαύσετε μια μικρή ξενάγηση στο τυροκομείο, να δοκιμάσετε τα τυριά της οικογένειας και να πάρετε μαζί σας όσα σας άρεσαν, αφού άλλωστε είναι συσκευασμένα σε κενό αέρος. Η σπάνια νοστιμιά τους και η μοναδική τους γεύση θα σας συναρπάσει! Πάρτε μαζί σας λίγη γεύση Μήλου και χαρίστε τη στους αγαπημένους σας!


Moto Kotsikas
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287022444 - 6972802659

Ας μη γελιώμαστε: νησί και διακοπές πάνε χέρι-χέρι με ένα μηχανάκι. Είναι ευέλικτο, αεράτο και σου λύνει το πρόβλημα του parking σε χρόνους dt. Στο νησί της Αφροδίτης λοιπόν η ενοικίαση μηχανής έχει όνομα Moto Kotsikas. Η εταιρία - μ’έναν αξιόλογο στόλο που περιλαμβάνει scooters από 50 cc έως 125 cc της Sym - θα σε εξοπλίσει με το μεταφορικό μέσο των διακοπών σου, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο ή σε οποιοδήποτε μέρος στη Μήλο επιθυμείς. Η Moto Kotsikas εγγυάται και την απόλυτη ικανοποίησή σου, αφού όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, το γραφείο είναι σε θέση να σε εξυπηρετήσει. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την προσωπική επαφή και την προθυμία από μεριάς του team του να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς, το κατατάσσουν και πρώτο στην προτίμηση ξένου κι ελληνικού κοινού που το προτιμά. Σε κάθε περίπτωση, σου παρέχεται η δυνατότητα να εξερευνήσεις την Μήλο στο μέγιστο, αφού τα χιλιόμετρα που μπορείς να διανύσεις είναι απεριόριστα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα σε κανένα στάδιο της ενοικίασής σου, μιας και η Moto Kotsikas σου παρέχει άμεση οδική βοήθεια, 24 ώρες το 24ωρο. Αξιοπιστία, ποιότητα και καλές τιμές. Υπάρχει λόγος για να μην το προτιμήσεις; Περισσότερα εδώ


Anastasia's Rooms
Τριοβάσαλος, Μήλος, τηλ. 2287021829

Το Anastasia's Rooms στεγάζεται σ' ένα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα και βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Τριοβάσαλος της Μήλου, σε απόσταση 1χλμ. από την Πλάκα. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση προσφέρει καταλύματα με δωρεάν Wi-Fi και αίθριο με θέα στον καταπράσινο κήπο. Τα στούντιο και διαμερίσματα του Anastasia διαθέτουν παραδοσιακή διακόσμηση με χτιστά ή σφυρήλατα κρεβάτια και οροφή με ξύλινα δοκάρια. Κάθε κλιματιζόμενο δωμάτιο περιλαμβάνει τραπεζαρία, ψυγείο και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Οι επισκέπτες μπορούν να ετοιμάσουν το πρωινό τους και να το απολαύσουν στην άνεση του δωματίου τους. Στον κήπο μπορείτε να κάνετε μπάρμπεκιου και να γευματίσετε υπαιθρίως. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την ιδιοκτησία θα βρείτε εστιατόρια και μίνι μάρκετ. Περισσότερα εδώ 

Milos Apartments Marigo
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287022151


Ανακαινισμένα με μεράκι, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της αγαπημένης μας κυρίας Μαριγώς θα ικανοποιήσουν τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με όραμα για το μέλλον, τα Milos Apartmentsθα σας φιλοξενήσουν στα El Greco κρεββάτια τους και θα σας σκεπάσουν με αγάπη στα Guy Laroche σεντόνια και παπλώματά τους. Άνετα, φιλόξενα, φωτεινά και αδιαπραγμάτευτα καθαρά, είναι η ιδανική "συντεταγμένη" για την διαμονή σου στο νησί της Αφροδίτης. Περισσότερα εδώ

Katris Rent A Car
Πλάκα, Μήλος, τηλ. 2287022535


Επειδή ως γνωστόν διακοπές σε νησί άνευ αυτοκινήτου είναι σαν καλοκαίρι χωρίς παγωτό, στη Μήλο η ενοικίαση αυτοκινήτων έχει όνομα Katris. Εξερεύνησε κάθε πτυχή του νησιού με έναν στόλο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για όλα τα βαλάντια και όλες τις προτιμήσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1998 και είναι συνηφασμένη με την αξιοπιστία, τις καλές τιμές αλλά και περαιτέρω υπηρεσίες που θα κάνουν τη διαμονή σου αξέχαστη. Στα plus, η παράδοση του αυτοκινήτου στην περιοχή και την ώρα που προτιμάς (με λίγα λόγια με το δέσιμο του πλοίου στο λιμάνι ή την άφιξη του αεροπλάνου σου είσαι έτοιμος) καθώς και το γεγονός ότι λειτουργεί καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Περισσότερα εδώ